Terkini

Menu

Doa Kandungan Songsang

Doa Bayi Dalam Kandungan Songsang (Breech)

Doa Kandungan Songsang

Bismillahirrahmannirahim.

Kepada para ibu bapa yang kerungsingan kerana bayi mereka dalam keadaan songsang. Disini den akan kongsikan satu doa. Doa ini boleh diamalkan sekiranya bayi anda masih lagi keadaan menyongsang walaupun sudah melebihi 36 minggu. Bukan lah suatu yang pasti tetapi adalah tawakal. Yang penting kesungguhan. INGAT, semuanya datang daripada ALLAH. 
Kalau ikutkan ilmu kedoktoran, sekiranya melebihi 36 minggu maka anda perlulah melakukan ECV (External Cephalic Version) iaitu satu kaedah urutan sperti yang dilakukan oleh bidan-bidan kampung. Bezanya cuma, jika dilakukan ECV ini, pemantauan terus diberikan kepada bayi anda sekiranya berlaku perkara-perkara yang tidak diingini seperti jantung bayi lemah dsb. DAN sekiranya berlaku apa-apa perkara tsbt, maka doktor akan terus buat caesar ke atas anda. minta dijauhkan!!! Amit amit bak kata orang jawa. Den tahu kebanyakkan mahu melahirkan scr normal.

Di zaman moden ni, susah dah korang nak cari bidan yang betul2 pandai dalam mengurut utk membetulkan bayi yang songsang. Kalau ada pun mereka dah tidak berani utk melakukannya. :)

Inilah doanya (daripada buku ustaz harun din). Inilah untungnya orang yg suka membaca dan berkongsi ilmu.

Versi Rumi:

"Wahai ALLAH yang membalikkan keadaan, balikkanlah semula keadaan itu. Wahai ALLAH yang membalikkan hati, balikkanlah semula hati itu"

Kaedahnya:

Sebelum doa, niatkan supaya posisi bayi anda berada dalam keadaan normal. Letakkan tangan anda diatas perut dan bacakanlah doa tsbut.

Antara amalan yang lain yang boleh dilakukan isteri.
1. Baca surah Yassin sebelum tidur.
2. Selepas ayat kun fayaakun, berhenti dan berdoalah seikhlas hati.


Bergantunglah anda pada Tuhan. Yakinlah akan pertolongannya. InsyaAllah. InsyaAllah. InsyaAllah DIA akan membantumu seperti mana DIA telah membantu den dan isteri dalam sekelip mata. Alhamdullillah.

Share This:

PENAFIAN

Segala penulisan dan testimoni berkenaan produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan apa jenis penyakit dan masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan terlebih dahulu


Sebahagian artikel adalah dari sumber luar yang dinyatakan punca sumbernya.

No Comment to " Doa Kandungan Songsang "

  • To add an Emoticons Show Icons
  • To add code Use [pre]code here[/pre]
  • To add an Image Use [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • To add Youtube video just paste a video link like http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM