Terkini

Menu
Previous
Next

Terkini


Keibubapaan

Penyusuan

Sihat Dengan Shaklee

Kehamilan

Berpantang

Recent Posts

Pengalaman Anak Sembelit Bila Tukar Susu

/ No Comments

 Assalamualaikum.. hai mommies..

Tengah Kak Darling scroll-scroll gambar-gambar dalam Instagram ternampak pulak gambar anak sulung Kak Daling, si Nisa.. umur dia waktu ni dalam setahun lebih.. tahun 2014 macam tu..

Masa ni dalam transisi nak campur antara breast feed dan susu tepung.. tak daya dah Kak Darling nak fully breast feed.. badan dia dah bambam.. haha


Ceritanya.. mula-mula kitorang cuba 3-4 susu formula.. harga dia tak payah cakaplah.. sebab Nisa kan anak sulung.. so pengalaman pun nan hado.. teorinya, kalau susu tu mahal, susu tu the best lah kot dari segala segi, ye tak? Ke kitorang je yang pakai teori ni? Huhu.. 


Realitinya, Nisa sembelit uolls.. sampaikan kitorang terpaksa pergi Klinik Pakar Kanak-Kanak sebab berhari-hari dia tak berak. Kesian sangat kitorang tengokkan. Meleleh air mata masa Nisa meraung-raung dipaksa berak dalam toilet klinik lepas doktor bagi ubat bontot. Dia punya meraung jangan cakaplah.. sampaikan ramai yang datang bertanya.. huhu